Epizódismertetők

                                                                             (forrás: vampire-d.net, és vampire-diaries03.blogspot.hu)

5.évad


05x22-Home /Évadzáró/
EGY HIHETETLENÜL IZGALMAS FINÁLÉ - Teljesen összetörve egy váratlan tragédia miatt, Damon arra fókuszál, hogy ne essen szét darabjaira, s közben egyre keményebben kényszeríti Bonniet, hogy állítsa meg a Túlvilág pusztulását. Elena a saját kezébe veszi az irányítást, s követeli Luke és Liv segítségét, Liv azonban megtagadja ezt, míg Caroline nem hajlandó személyes motivációkat adni neki. Forbes seriff elszörnyed, mikor Markos erőszakot alkalmaz Tyler/Julian ellen, bizonyítva, hogy egész Mystic Falls az Utazók irányítása alatt van. Az új információk tudatában Forbes serifftől, Damon előáll egy veszélyes tervvel, melynek sikere a másodperc törtrészén múlhat Jeremy és Matt segítségével. Liv egy rögtönzött megjegyzéssel látja el Stefant, a férfi pedig Caroline-tól kap egy meglepő érzelmi vallomást. Ahogy a Túlvilág egyre rosszabb állapotba kerül, Bonnie megragadja az alkalmat, hogy rendezzen egy ügyet egy régi ismerőssel. Végül, Damon terve hatalmas robbanást okoz Mystic Fallsban, melytől mindenki zavarodottá válik, hősiességet, megkönnyebbülést, áldozatot és kétségbeesést hagyva.

05x21-Promised Land
HALÁL HALÁL HÁTÁN - Amikor Stefan és Elena megszöknek Markos kezei közül, egy elszigetelt és távoli helyen találják magukat, ahol Stefan Elenával a lány és Damon kapcsolatáról elmélkedik. Miután a tervük, miszerint megvédik a hasonmásokat, rosszul sült el, Liv és Luke egy veszélyes stratégiával állnak elő. Damon Mattel és Jeremyvel próbál csapdát állítani Markosnak, akiről kiderül, pusztító meglepetést tartogat a többieknek. Bonnie végül bevallja Carolinenak, hogy mindenki elől eltitkolta az igazságot a Túlvilágról. Míg Bonnie kétségbeesetten keresi a módját, hogyan állíthatná meg Markost, Caroline az egyik Utazó elképzelhetetlen kegyetlenségének lesz szemtanúja.

05x20-What Lies Beneath
AZ ERDŐSZÉLI KUNYHÓ - Mikor Tyler megjelenik a Salvatore háznál, elújságolva, hogy Markos arra készül, hogy megtörje a boszorkányok átkát, közvetlen veszélybe helyezi Stefan és Elena életét, Damon pedig azt javasolja, hogy bújjanak el abban az erdőszéli kunyhóban, mely régen Caroline apjáé volt. Később nyilvánvalóvá válik Caroline számára, hogy Stefan és Elena titkolnak valamit, így Damon egy társasjáték-féle beszélgetéssel akarja elérni, hogy kiderüljön az igazság. A kunyhónál megjelenik egy szellem, s az erőszakos indulatok hamar lángokba csapnak át. Eközben Matt átveszi az irányítást Tyler tervében, miszerint információkat szednek ki egy Utazóból, Bonnie pedig továbbra is titkolja Jeremy elől az igazságot a Túlvilágról, annak ellenére, hogy nagyanyja figyelmeztette őt.

05x19-Man of Fire
VISSZATEKINTÉS AZ 1960-AS ÉVEKBE - Stefan próbálja elterelni Elena figyelmét, aki megszállottan rá akar jönni, hol is tart a kapcsolata Damonnel, eközben Bonnie a legjobb formáját hozza, hogy reálisan kitalálja, milyen hatással lesznek horgony létére a Túlvilágban végbemenő változások. Damon az Utazók kését követeli, kényszerítve ezzel Mattet és Jeremyt, hogy bevallják, eltűnt. Visszatekintve az 1960-as választások éjszakájára, Enzo felfedi Elena, Stefan és Bonnie előtt, hogy megtudta, mi történt élete szerelmével, Maggie-vel, majd pedig, Liv és Luke vonakodó segítségével az események förtelmes fordulatot vesznek. Próbálva lenyugtatni Enzót, Damon közbelép, de szavai hatására a férfi egy kétségbeesett és veszélyes döntést hoz meg, ami egy erőszakos konfrontációhoz vezeti Stefannel. Végül, Markos igénybe veszi Sloan segítségét, hogy megtörje az Utazók ősi átkát. Tyler a rituálé egy veszélyes szerepét tölti be, s tanúja lesz annak, milyen hihetetlen erőt birtokolnak az Utazók.

05x18-Resident Evil
PAUL WESLEY RENDEZŐKÉNT DEBÜTÁL - Stefant és Elenát hirtelen nyugtalanító álmok kezdik el felzaklatni, egy alternatív életükről, melyben részük lehetett volna. Bonnienak egy zavaros találkozásban lesz része nagyanyjával, aki figyelmezteti őt, hogy ijesztő változások mennek végbe a Túlvilágon. Enzo nem kívánt kapcsolati tanáccsal látja el Damont, s bevallja, hogy azt a nőt keresi, akit évtizedekkel ezelőtt szeretett, míg el nem fogták az Augustine-ok. Liv igénybe veszi Matt, Jeremy és Tyler segítségét az Uzatók lenyomozásában, s Mystic Falls átvételétől is távol akarja tartani a csoportot. Bonnie megbántottnak és dühösnek érzi magát, mikor megtudja, hogy a háta mögött Jeremy Livvel dolgozik együtt. Luke megjelenik a Salvatore házban, s elmagyarázza Damonnek, Elenának és Enzónak, mit tud Markosról és az Utazókról. Mattnek egy szörnyű összecsapásban lesz része a Túlvilág lakosaival. Végül, mikor Damon megtalálja Markost, egyszerre érzi magát megkönnyebbültnek és felzaklatottnak, attól, amit a férfi mondott neki.

05x17-Rescue Me
MARKOS MEGÉRKEZIK MYSTIC FALLSBA - Annak érdekében, hogy távol tartsa Stefant Sloantól és az Utazóktól, Caroline és Enzo megegyeznek, hogy Atlantába utaznak, hogy megkeressék az újonnan felfedezett hasonmást. Caroline meglepődik, mikor Enzo nyit felé, s mesél a múltjáról. Damon és Elena egy furcsa délutánt töltenek el Jeremy iskolai fogadóóráján, ahol megtudják, a fiú rosszul viselkedik. Később, Damon vonakodva mond el Elenának felkavaró híreket Jeremy magánéletéről. Bonnienak egy nyugtalanító találkozásban lesz része Luke-kal, akinek többet tud meg családi múltjáról. Liv beavatja Jeremyt az Utazók következő lépésének pletykájába, majd demonstrálja a fiúnak hatalmas erejét. Jeremy egy váratlan alkut köt a lánnyal, majd hoz egy olyan döntést, mely teljesen lesújtja Elenát. Stefan és Caroline a barátság egy különleges pillanatát osztják meg. Végül, az események borzasztó fordulata végett az Utazók táboránál megjelenik rejtélyes vezetőjük, Markos.

05x16-While You Were Sleeping
A GYILKOS VÍRUS - Mikor Stefan próbálja megmagyarázni a közelmúlt eseményeit a nagyon beteg Elenának, a lány elsőre ösztönösen Damont hívja. Ezzel egy időben, Damon azon gondolkodik, hogyan adjon Elena tudtára egy felkavaró vallomást. Miközben Wes professzor dokumentumait nézi át, Caroline egy borzalmas titkot fedez fel, majd meglepődik, mikor feltűnik Enzo, azt állítva, hogy tudja a megoldást, mely megoldaná a problémát. Mivel Enzo ragaszkodik hozzá, Caroline megkéri Stefant, hogy találkozzon vele egy rejtélyes helyen, ahol csatlakoznak az Utazókhoz, s Sloan új információt fed fel a hasonmások fontosságával kapcsolatban. A tavaszi szünet miatt többnyire kihalt Whitmore Főiskolán Elena belefut Lukeba, abba a diákba, aki látszólag ismeri őt, a lány viszont nem emlékszik arra, hogy találkozott volna vele. Mivel nemrég dobta a barátja, Luke azt javasolja Elenának, hogy a szünet alatt igyanak egyet, de a lány elküldi őt, hogy megtalálja Bonniet és az újonc boszorkányt, Livet. Damon végül elmondja az igazságot Elenának a közelmúltban elkövetett tetteiről, s egy új megállapodást kötnek a kapcsolatukat illetően.

05x15-Gone Girl
Nadia felidézi több évszázados kutatását anyja után,Stefan, Caroline és Matt egy kétségbeesett tervvel akarja megmenteni Elena életét. Már másodjára, Bonnie-nak és Jeremy-nek Liv-hez kell fordulnia egítségért. Damon eközben csaliként használja Tyler egy csúnya összecsapásban, s továbbra is azon fáradozik, hogy bosszút álljon Wes professzoron. Caroline és Tyler egy új megállapodást kötnek. Bonnie rádöbben egy szörnyű titokra, mely az összes barátja életét fenyegeti.

05x14-No Exit
Damon tovább öli az embereket, ezért Stefan próbálja megfékezni testvérét, ezután Elena saját akaratából úgy dönt ő is segít neki. Dr.Wes visszatér és az utazókkal próbálja csapdába csalni Damont és Enzot, hogy újra ők lehessenek a tesztalanyai. Matt, Tyler és Caroline a Nadiával való beszélgetés után közösen akarják megmenteni Elenát. Majd Stefan Caroline-t vigasztalja és a beszélgetés közben nagy felfedezést tesznek.

05x13-Total Eclipse of a Heart
ÜDVÖZLET A VALENTIN-NAPI BÁLON - Abban reménykedve, hogy segíteni tud mindenkinek túllépni a közelmúlt traumatikus eseményein, Caroline meggyőzi Elenát és Bonniet, hogy jelenjenek meg a Whitmore Főiskola Valentin-napi Bálján, összetört szívű diákokként. Bonnie kíváncsi lesz, mikor megismerkedik egy Liv nevű hallgatóval, aki jártas a mágiában. Tyler elkezd aggódni Matt Nadiával való kapcsolata miatt. Miután egy zavaró felfedezést tett, Stefan egy bosszantó beszélgetést folytat Damonnel és Enzóval. Wes professzor továbbra is küzd, hogy folytathassa munkáját, akit egy Sloan nevű jótevő segít. Még mindig a bosszútól szomjazva, Damon és Enzo erőszakkal próbálja rávenni Bonniet és Jeremyt, hogy segítsenek nekik, de a tervük egy váratlan és szörnyű fordulatot vesz.

05x12-The Devil Inside
KERESVE AZ ARANY KÖZÉPUTAT - Mikor Enzo egy hátborzongató ajándékkal lepi meg Damont, s kitart amellett, hogy a bosszúhadjárat összeköti őket, Damon erejét feszítve egy tiszteletreméltó dolgot szeretne tenni. Miután egy furcsa és zavaró beszélgetést folytatott Nadiával, Matt hirtelen úgy dönt, rendez egy partit, ahol Caroline egy nyomasztó hírt közöl Elenával, s tettének következményeképpen Stefannel és Tylerrel kell szembenéznie. Aaron minden tőle telhetőt megtesz, hogy jóvá tegye családja múltbeli szörnyű tetteit, s új életet kezd. Végül, Elena hirtelen egy életét fenyegető helyzetben találja magát, s csak percek állnak rendelkezésére, hogy kitalálja, hogyan menekítse ki magát.

05x11-500 Years of Solitude
VISSZATEKINTÉS KATHERINE ÉLETÉNEK KORAI SZAKASZÁBA- Ahogy új nehézségekkel kell szembenéznie, Katherine visszaemlékszik arra a traumatikus éjszakára 1490-ben, amikor életet adott a lányának, akit azonnal elvettek tőle. Stefan tudatja Elenával, Caroline-nal és Bonnie-val, hogy Katherine állapota rosszabbra fordult, míg Damon, Matt és Jeremy megvitatják Katherine leghírhedtebb pillanatait. Nadia egy félelmetes tervvel hozakodik elő, hogy megvédje az édesanyját és Stefan és Elena arra kényszerülnek, hogy segítsenek neki. Közben Caroline szörnyen érzi magát, mikor rájön, hogy elfelejtette Elenát beavatni az egyik legutóbbi sokkoló pletykába, aztán engedélyez magának egy kis botrányos viselkedést. Végül Elena és Katherine megosztják a kötődés egy váratlan pillanatát.

05x10-Fifty Shades of Greyson
DAMON MÚLTJA VISSZATÉRT KÍSÉRTENI - Damon rádöbben, hogy Elena veszélyben van, s igénybe veszi Stefan segítségét, hogy megtalálják. A testvérek látogatást tesznek Aaron-nél és Damon sokkolja Stefan-t az információkkal, melyeket elmond neki Aaron családjáról. Kísérletképpen, hogy megállítsa Damon-t, Dr. Wes beveti titkos fegyverét, arra kényszerítve Damon-t, hogy szembenézzen múltja azon részével, melyről azt hitte, örökre eltávozott, valamint a több évtizedig tervezett bosszújának következményeivel. Eközben, Elena teljesen elszörnyed, mikor Wes a Whitmore Főiskola sötét múltjáról vall neki, s rádöbben a professzor végső céljára. Végül, a dühöngő Katherine Matt-hez fordul segítségért, míg rá nem jön, hogy Nadia lehet az egyetlen, aki megoldást tud találni a problémájára.

05x09-The Cell
VISSZATEKINTÉS DAMON SÖTÉT MÚLTJÁBA - Stefan továbbra is készségesen ajánlja támogatását Katherine-nek, miközben próbálja saját fájdalmát álcázni, míg Caroline meg nem jelenik egy szokatlan terápiával. Miután megpróbálta kárpótolni Caroline-t, Elena annyira aggódik Damon miatt, hogy Aaron-hoz fordul segítségért. Később Damon egy szörnyű megpróbáltatást mesél el Elenának a múltjából, amit évtizedekig titokban tartott, a lány pedig zavaró információkat oszt meg Damon-nel, amit most tudott csak meg saját családjáról. Végül, Aaron egy kétségbeesett cselekedetre szánja el magát a Dr. Wes-szel folytatott beszélgetés után.

05x08-Dead Man On Campus
A PARTINAK VÉGE - A Whitmore Főiskolán Elena és Caroline úgy dönt, hogy itt az ideje egy nagy parti megrendezésének, de a tervük meghiúsul, amikor Jesse-nek hirtelen Caroline segítségére lesz szüksége. Elena kérésére Damon hatékony módszert alkalmazva akar válaszokat kicsalogatni Dr. Maxfield-ből. A partin Elena rádöbben, hogy benne és Aaron-ban sok a közös, Caroline pedig egyre nyugtalanabb Jesse-vel kapcsolatban. Eközben, Katherine szívességet tesz Matt-nek és segít Stefan-nek, aki még mindig küzd a nyáron őt ért eseményekkel. Végül, Bonnie a legjobbat hozza ki magából, hogy megbírkozzon új realitásával, Damon pedig szörnyű felfedezést tesz egy titkos társaság kapcsán.

05x07-Death and the Maiden
A HASONMÁSOK EREJE - Miközben Elena és Damon próbálja elmagyarázni Stefannak Amara helyzetét, Dr. Ws néhány nyugtalanító hírt közöl Katherine-nel. Nadia felbukkan Caroline kollégiumi szobájában Katherinet keresve. Egy meglepő beszélgetés után Amarával, Bonnie és Jeremy elkezd reménykedni. Silas nem tartja be ígéretét, így Damon Tessához fordul segítségért az új tervével kapcsolatban, Stefan pedig szívszorító vallomást tesz Elenának és Damonnek.

05x06-Handle with Care
ELPUSZTÍTHATATLAN - Silas boldogan újságolja el Damonnek és Elenának az új célját, de eléggészkeptikusak, amikor Silas megígéri, hogy elintéz egy fontos dolgot a segítségükért cserébe. Tessa magabiztosan beszél Stefannak a következő lépéséről,aztán a lány rájön, hogy Silas túljárt az eszén. A kétségbeesett Katherine felfedezi az új és váratlant következményét annak, hogy újra emberré vált és rájön, hogy szüksége van egy új helyre, ahol meghúzhatja magát. A kollégiumi szobáért cserébe Katherine megmutatja Carolinenak, hogyan is kell válaszokat kiszedni Dr. Maxfieldból. Bonniet megérinti Jeremy ereje és elhatározottsága, ahogyan kiáll mellette. Végül Damon megdöbben, amikor rájön Tessa tervének titkára.

05x05-Monster's Ball
AZ ELÁTKOZOTT JELMEZES PARTIJA - A főiskolán Elenát megérinti lelkileg egy szomorú és titokzatos hallgató, akit Aaron-nek hívnak. Elena és Damon részt vesznek a Whitmore Történelmi Bálon, ahol Anne Boleyn-nek és VIII. Henriknek öltöznek be. A bálon Elena Dr. Maxfield-del is megoszt egy táncot, ám a professzor zavaró üzenetet ad át neki. Caroline boldogságát az esemény napján felváltja a szívfájdalom. Eközben Nadia felfedi meglepő történetét Katherine-nek, Damon pedig próbál alkut kötni Silas-szel. Silas követelése Damon felé a férfit egy elképzelhetetlen cselekmény elkövetéséhez, majd egy erőszakos konfrontációhoz vezeti.

05x04-For Whom The Bell Tolls
A MEGEMLÉKEZÉS NAPJA - Amíg Mystic Falls hagyományos Megemlékezés Napját tart az eltávozott tiszteletére, Damon és Elena megpróbálja átsegíteni Stefant ezen a zavaros időszakon, a feladat pedig Elenaérzelmi utazásával végződik. Az aggódó Matt megpróbál rájönni, hogy mi áll a titokzatos áramszünetek mögött,Caroline pedig igyekszik jobban megismerni Jesset. Jeremy egy megdöbbentő vallomást tesz, ami Damont sokkolja. Végül Dr. Maxfield megvalósítja tervét, amimindent megváltoztat.

05x03-Original Sin
A MÚLT TITKAI - Mikor Elena és Katherine ugyanazt álmodják, miszerint Stefan veszélyben van és szüksége van a segítségükre, meggyőzik Damon-t, hogy segítsen nekik megkeresni. Tervüket viszont meghiúsítja egy Tessa nevű rejtélyes, fiatal hölgy, aki mindent tud Stefan múltjáról. Egy messzi és régi visszatekintésben Tessa sokkoló titkokat fed fel múltjával kapcsolatban, s hogy mit tervez a jövőben. Ráadásul Damon-nek is van egy zavaró üzenete a saját jövőjét illetően. Silas egy vonakodó bűntársát kényszeríti arra, hogy segítsen megtalálni Katherine-t, mely egy zavaros és életveszélyes helyzethez vezeti Matt-et. Végül, Silas felfedi, miért is akarja megtalálni Katherine-t, Elena és Damon pedig egy zavaros, új valósággal néz szembe.

05x02-True Lies
ELTŰNT SZEMÉLYEK - Anélkül, hogy elmondaná Elenának, Damon Forbes seriffhez fordul segítségért, hogy megtalálják testvérét. Elena és Caroline megpróbálja kideríteni, hogy ki takargatja az egyetemi gyilkosságot, és egy Jesse nevű diák elmond néhány érdekes információt Elenának Wes Maxfield professzorról. Miközben Jeremy küzd, hogy visszatérjen régi életéhez, továbbra is ő az egyetlen aki képes beszélni Bonnie-val, de nem tudja meggyőzni arról, hogy itt az ideje annak, hogy a többiek is megtudják, hogy feláldozta magát a fiúért. Miután megtudta, hogy Silas Katherine után kutat, Damon megkéri Jeremy-t és Mattet, hogy tartsák a lányt látótéren kívül, de a helyzet gyorsan kicsúszik az irányítás alól. Végül Nadia erőszakhoz folyamodik, hogy tartsa magát a napirendjéhez.

05x01-I Know What You Did Last Summer
FŐISKOLÁS NAPOK - Miután kiélvezte szenvedélyes kapcsolatát a nyáron Damon-nel, s megbizonyosodott róla, hogy Jeremy hogyan képes alkalmazkodni a halál utáni visszatérésből, Elena nagyon izgatott, hogy végre beköltözhet a közeli Whitmore Főiskolára, ahol szobatársa Caroline Forbes lesz. Még mindig azt képzelve, hogy Bonnie egész nyáron utazgatott, s nemsokára csatlakozik hozzájuk, Elena és Caroline meglepődnek, mikor felbukkan egy Megan nevű lány, s közli velük, ő lesz a harmadik szobatárs. Katherine váratlanul megjelenik a Salvatore házban, s Damon-nek könyörög segítségért, most, hogy ember lett és sebezhető az ellenségei számára. Matt és Rebekah visszatérnek Mystic Falls-ba a vad, nyári európai utazásuk után, ahol találkoznak egy rejtélyes szépséggel, Nadia-val. Elena nem tudja elhessegetni gondolatait, hogy valami nincs rendben Stefan-nel, Silas pedig egy félelmetes megjelenést tesz a 'Nyár Végi' partin, a főtéren.

4.évad


04x23-Graduation
KI VESZI BE A GYÓGYÍRT?– Az érettségi napján Mystic Falls-t szellemek foglalják el és eltökélt szándékunk, hogy régi sérelmeikért bosszút álljanak és beteljesítsék természetfeletti sorsukat. Damon élete veszélyben van, miután találkozott egy szellemmel, míg Matt és Rebeka összefognak, hogy megállítsanak egy szellemet, aki a gyógyírt keresi. Mindenki az érettségi ceremónián vesz részt és a szellemek is közelednek, amikor segítségül jön egy valószínűtlen hős. Caroline kap egy megható és váratlan érettségi ajándékot, és Bonnie tervérő lehull a lepel. Elena dönt a Salvatore testvérekről, és egy epikus összecsapás révén szembenézz Katherine-nel. Végül, Stefan felfedez egy szörnyű

04x22-The Walking Dead
VALAMI ROSSZ – Az érettségi közeledtével Caroline próbálja elterelni Elena figyelmét az érettségi meghívók kiküldésével, de Elena nem hajlandó megválni új megszállottságától. Sheriff Forbes Damont és Stefant a kórházba hívja, ahol valaki megtámadja a betegeket. Bonnie még mindig próbálja kényszeríteni Katherine-t, hogy segítsen neki, mert nem hajlandó feladni a tervét, hogy legyőzze Silas. Egy heves szélvihar áramkimaradás okoz Mystic Falls-ban, és hirtelen szellemek jelennek meg – néhány jó szándékú, és néhány bosszúra szomjas.

04x21-She's Come Undone
KÖSSÜNK EGY ALKUT - Damon és Stefan egy brutális, új megközelítéssel próbálja rávenni Elenát, hogy kapcsolja vissza az emberi érzéseit, Caroline pedig próbál közbeavatkozni, de csalódnia kell, amikor a próbálkozása balul sül el. Amikor Elena megtalálja a módját, hogy túljárjon a Salvatore-fivérek eszén, a fiúk meglepő forrásból kérnek segítséget. Matt ad néhány kéretlen tanácsot Rebekahnak, aki próbálja neki viszonozni a segítséget. Caroline zavaros és veszélyes helyzetben találja magát Klaus-szal, Katherine pedig gyanakvóvá válik, amikor Bonnie olyan ajánlatot tesz neki, amivel ígérete szerint mindketten jól járnának.

04x20-The Originals
KLAUS VISSZATÉR NEW ORLEANS-I MÚLTJÁHOZ - Reagálva egy tippre, miszerint összeesküvés készülődik ellene New Orleans-ban, Klaus ellátogat a városba, melynek felépítésében ő és családja is besegítettek. Klaus kérdései egy találkozóhoz vezetnek, mégpedig Marcel-lel, régi protezsáltjával, egy karizmatikus vámpírral, aki teljes irányítása alatt tartja New Orleans természetfeletteit és embereit. Azzal az eltökélt szándékkal, hogy segít testvérének megtalálni a megváltást, Elijah követi Klaus-t, s hamar rádöbben, hogy Hayley is a városban van, kutakodva a családi gyökerei után, ám a lány egy Sophie nevű erős boszorkánnyal találkozik. Eközben, Msytic Falls-ban Damon és Stefan folytatják tervüket, melyet Elenának találtak ki, míg Katherine meglepő gyengeséget mutat Rebekah felé, s megkéri, hogy szállítson el egy üzenetet.

04x19-Pictures of You
SZALAGAVATÓ MYSTIC FALLS-BAN - Miután elhatározza, hogy felbosszantja Klaust, Elijah egy kihívás elé állítja Rebekaht, ami akár az egész életét is megváltoztathatja. Caroline ráeszmél, hogy Elenameghiúsította az ő gondosan előkészített terveit a szalagavató bálra, így Car Klaus segítségét kéri. Mivel mindkettejük eltökélt szándéka Elena közelében lenni, így Stefan és Damon is részt vesznek a bálon,de az erőfeszítéseik ellenére az események kezdenek kicsúszni a kezeik közül. Amikor Elena egy nem várt módon túljár az eszükön, Matt Rebekah-hoz forul segítségért. Végül Bonnie egy félelmetes felfedezést tesz, és Klaus kap egy üzenetet, ami mindent megváltoztathat.

04x18-American Gothic
VERSENY A GYÓGYÍRÉRT - Elena és Rebekah Katherine keresésébe kezdenek és egy kisvárosban kötnek ki Pennsylvania-ban, ahol Elena váratlanul találkozik egy régi ismerőssel - Elijah-val. Stefan és Damon egyaránt aggódnak Elena lelkiállapota miatt, és eltökélt szándékuk, hogy azt teszik, ami a legjobb a lánynak, de Elena világossá teszi, hogy a neki való segítés nem lesz egyszerű. Damon nem tudja hogyan is kéne reagálnia, amikor Stefan felfedi váratlan tervét a jövőre nézve. Eközben Mystic Falls-ban Caroline vonakodva bár, de segít Klaus-nak, és új értelmet nyer Silas ereje.

04x17-Because the Night
VISSZATEKINTÉS 1970-BE, DAMON NEW YORK-I ÉLETÉBE / A DEAD SARA NEVŰ EGYÜTTES FELLÉPÉSE - Rádöbbenve, hogy Elenának szüksége lenne egy kis időre, távol Mystic Falls-tól, Damon úgy dönt, hogy New York-ba viszi, s megmutatja neki, hogy hol élt és bulizott keményen 1970-ben. Mikor Rebekah szintén felbukkan New York-ban, teljesen lenyűgözi Elena titkos kiléte. A visszatekintés felfedi Damon hedonista életét egy földalatti klub jelenetében, ahol egy bonyolult találkozása volt Lexi-vel. Eközben, Stefan és Caroline próbálja meggyőzni Klaus-t, hogy a saját érdekei miatt is segíthetne legyőzni Silas-t, Bonnie pedig próbálja a valóságot látni és a helyes dolgokat cselekedni.

04x16-Bring It On
AZ ÚJ NORMÁL - Elena új viselkedése miatt mindenki aggódik, Stefan és Damon pedig úgy véli, a legjobb a lány számára, ha visszamegy a középiskolába. Caroline kellemesen meglepődik, mikor Elena eldönti, hogy ismét csatlakozik az iskola pomponlányaihoz, de az öröme sokkba fordul át, mikor Elena viselkedése veszélyesnek bizonyul. Nem adva fel a reményt a gyógyír keresése után, Damon és Rebekah együttműködnek, míg Damon felesleges tanácsa meg nem lepi a lányt. Klaus megpróbál információkat kihúzni Hayley-ből, melyeket tudni akar, majd egy lenyűgöző felfedezést tesz. Végül, az unatkozó Elena egy vad partit rendez, ami csúnya harcba csap át a végére.

04x15-Stand By Me
A SZÖRNYŰ IGAZSÁG - Mikor Stefan, Elena és Jeremy visszatérnek Mystic Falls-ba, Caroline azonnal elkezd aggódni Elena lelkiállapota miatt. Stefan Dr. Fell és Matt segítségét kéri. Még mindig a szigeten, Damon felfed néhány komor hírt Rebekah-nak, s meglepi a lány reakciója. Együtt, Damon és Rebekah tudomást szerez egy váratlan információról Vaughn közelmúltbeli történetéről. Mindenki elszörnyed, mikor Bonnie felfedi Shane tervének többi részét. Végül, miután Damon mindent megtesz, hogy segítsen neki, Elena egy saját ötlettel áll elő.

04x14-Down The Rabbit Hole
CHARLIE BEWEY A TWILIGHT-BÓL , MINT AZ ÖTÖK EGYIKE - A szigeten Damon csúnyán összekep egy bizonyos Vaughn-al, akiről később kiderül, ő az Ötök egyike. Stefan elmondja őszinte véleményét az újbóli emberré válás lehetőségéről Elenának. Amikor a gyógymód egy újabb lenyűgöző darabjára derül fény, minden megváltozik, mindenki számára. Jeremy segít Bonnie-nak emlékezni, hogy mi valóságos és mi illúzió, Shane pedig vigasztalást kap egy nőtől a múltjából, Caitlin-től.Ezalatt Mystic Falls-ban Caroline és Tyler próbálják megfejteni a Vadász Kardjának üzenetét, ám Klaus nélkül ez hiábavaló, akinek viszont megvan a saját oka a puzzle megoldására.

04x13-Into The Wild
REJTÉLYES SZIGET - Shane egy expedíciót vezet Nova Scotia egyik elhagyatott szigetének partjánál, ahol úgy véli, megtalálhatják a gyógymódot. A szigeten való tura közben Rebekah és Elena folytatja a kettejük közt lévő keserű rivalizálást, Stefan mindent megtesz azért, hogy fenntartsa a békét, Damon pedig azzal vádolja Shane-t, hogy csapdába csalja őket. Bonnie és Jeremy próbálja kitalálni, milyen üzenetet rejt a Vadász Jegye, miközben Shane még többet fed fel Silas és a boszorkány Qetsiyah legendájáról, valamint saját, személyes történetéről is. Mystic Falls-ban pedig Tyler és Klaus összecsapnak egymással, Caroline-t pedig utoléri az ebből következő erőszak.

04x12-A View To Kill
VESZEDELMES VISZONYOK - Mikor Rebekah nem ért egyet testvérének, Klaus-nak a tervével, hogy állítsák meg Kol-t és védjék meg Jeremy-t, Klaus Stefan-hoz fordul segítségért. Miután Bonnie összeveszik édesapjával, Hopkins polgármester szokatlan módon akar véget vetni az erőszaknak Mystic Falls-ban. Bonnie-nak egy ijesztő találkozásban lesz része Kol-lal és egy váratlan látogatóval. Klaus növeli a Salvatore testvérek közötti, eddig is érezhető feszültséget, mikor felfed egy személyes dolgot Stefan-ről, majd meglepi Damon-t azzal, hogy tanácsot kér tőle. Elena beszél Stefan-nek a veszélyes tervéről, amit Jeremy számára dolgozott ki, nehéz helyzetbe hozva Stefan-t. Amikor a '80-as évek táncát törli Hopkins polgármester, Stefan megtalálja a módját, hogyan engesztelhetné ki a csalódott Rebekah-t.

04x11-Catch Me If You Can
ÚJ VESZÉLY - Jeremy dühös, mikor Klaus megpróbálja őt irányítani azzal, hogy Matt életét veszélynek teszi ki. Damon edzi Jeremy-t, hogy a fiú megölhesse Klaus új vámpírjait, ám Kol előttük végez a vámpírokkal. Kol mindenki számára nyilvánvalóvá teszi, hogy semmi nem állhat az útjába, hogy meggyőzze a többieket: hagyjanak fel a gyógyír keresésével. Új szövetségest keresve, Rebekah emlékezteti Stefan-t, hogy ők bizony régen közeli barátok voltak. Amikor Forbes seriff és Hopkins polgármester kikérdezik Shane-t, hogy köze van-e a Tanács tagjainak halálához, Bonnie is felteszi a saját kérdéseit, s Shane válaszai előhozzák a lányból mágikus eredetű képességeit. Elena alkudozik Klaus-szal Jeremy biztonságáról, de mikor egy váratlan ellenség kezdi el fenyegetni őket, Elena egy merész ötlettel áll elő Jeremy érdekében.

04x10-After School Special
REBEKAH VISSZATÉR, MÉGHOZZÁ BOSSZÚVAL - Rebekah váratlanul megjelenik a Mystic Falls-i középiskolában, ahol Stefan-t, Elenát és Caroline-t kényszeríti válaszadásra a gyógymód keresésével kapcsolatban, egy eléggé meglepő választ kihozva Elenából. Amikor Bonnie apja, Rudy Owens elfogadja az Ideiglenes Polgármester címet, kiemelkedő szerepet kap lánya megvédése, de Bonnie számára kényelmetlen, hogy apja hirtelen része akar lenni az életének. Shane professzor továbbra is bíztatja Bonnie-t, hogy higgyen a saját erejében, de a férfi hamar veszélyben találja magát, amikor túl sokat árul el valakinek, akinek nem kellene. Később, Caroline a legjobb formáját nyújtja, hogy kényelmet biztosítson Tyler számára egy erőszakos konfrontáció után. Eközben, a tóparti háznál Damon és Matt gyakorolnak Jeremy-vel, növelve a fiú szerepét, mint vadász, de Klaus türelmetlen a folyamat tempójával kapcsolatban, ezért közbeavatkozik és felgyorsítja.

04x09-O, Come All Ye Faithful
TÉLIES CSODAORSZÁG MYSTIC FALLS-BAN – Mystic Falls utcáin egy partit rendeznek, melynek témája a télies csodaország. Stefan és Caroline azon kapják magukat, hogy Tylernek van egy terve Klaus és a hibridjei ellen, azonban ezt a tervet nem találják jónak. Amikor Caroline javaslatot tesz a probléma megoldására, Hayley drámai úton közli, hogy Ő nincs benne ebben az egész dologban. Klaus egy felfedezést tesz, ami káoszhoz és erőszakhoz vezet. Mindeközben Elena és Damon A Gilbert tóparti háznál segítenek Jeremy-nek legyőzni néhány belső démont Bonnie és Shane professzor segítségével. Shane professzor megoszt velük egy ősi történetet, amelytől mindenkinek eláll a lélegzete.

04x08-We'll Always Have Bourbon Street
VISSZATEKINTÉS AZ 1942-ES NEW ORLEANS-BA - Mikor Stefan szembesíti Damon-t Elenával kapcsolatos gyanújával, Damon kénytelen segíteni öccsének a nyomozásban. Válaszok miatt, Damon és Stefan ellátogatnak a modernkori New Orleans-ba, olyan embereket keresve, akik emlékeznek az eseményekre legutóbbi ottjártukról, 1942-ből, beleértve Damon egykori szerelmét, Charlotte-ot. Elena, Caroline és Bonnie csajos estét szerveznek, míg a Salvatore testvérek a városon kívűl vannak, az érzelmek pedig elszabadulnak, amikor Elena egy sokkoló hírt közöl. Hayley sürgetésére, Tyler szembeszáll Klaus egyik hibridjével, Kimberly-vel, ám a helyzet gyorsan fokozódik erőszakossá. Végül, Damon egy szívszorító döntéssel néz szembe.

04x07-My Brother's Keeper
A MISS MYSTIC FALLS PARÁDÉ- Caroline minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítsen Stefan-nak és Elena-nak ezekben a nehéz időkben. Damon megpróbálja meggyőzni Stefan-t, hogy segítsen neki felfedni Shane professzor indítékait, de Stefan egy másik tervet akar végrehajtani Klaus-sal. Az évente megrendezésre kerülő Miss Mystic Falls-i szépségversenyre Elena és Caroline tanácsokat ad April-nek, hogy mit vegyen fel, addig Tyler és Hayley egy titkos projekten dolgoznak együtt, Damon pedig szembesíti Shane professzort a gyanújáról. Jeremy valóságos rémálmai miatt Matt-hez fordul segítségért, de a helyzet sokkal nagyobb, mint bárki gondolta volna.

04x06-We All Go A Little Mad Sometimes
ELENA ÚJ RÉMÁLMA – Elena félelmetes hallucinációk után zavarodott és megrendült, ennek következtében veszélyes hibát követ el. Miután Stefan új híreket kap Elena-ról, Klaus a kezébe veszi az irányítást. Shane Professzor egy ősi boszorkányvarázslat történetét meséli el Damon-nak és Bonnie-nak. Klaus és Stefan segítségével Jeremy élete egy új szakaszba lép. Végül Elena fájdalmas vallomást tesz Stefan-nak, Matt pedig új ijesztő információkat mond el Damon-nak Shane Professzorról.

04x05-The Killer
A VADÁSZ JELE – Stefan és Klaus szövetségesként megpróbálják kordában tartani a veszélyt, amelyet Connor szabadított a városra. Amikor Connor Jeremy-t, Matt-et és Aprilt túszként használja a Grillben, Stefannak és Damonnek súlyos nézeteltérése van arról, miként mentsék meg őket. Elena megint azon kapja magát, hogy a két testvér közt civódik. A helyzet erőszakossá válik, amikor Klaus egyik hibridjét, Deant küldi, hogy megállítsa Connort. Caroline meglepődik, amikor Hayley-t a Lockwood villában találja. Eközben Shane professzor Bonnie-nak segít túljutni a félelmein és a bűntudatán.

04x04-The Five
BULI A HAVEROKKAL ÉS EGY VISSZATEKINTÉS A 12. SZÁZADI OLASZORSZÁGBA – Damon Elenával és Bonnie-val elmegy meglátogatni a Whitmore Főiskolát, ahol Shane professzor okkult tudományokat tanít, akárcsak régen Bonnie nagymamája. A testvériség jelmezes partiján Damon egy eléggé vad helyszínt választ ahhoz, hogy megmutassa Elenának, hogyan válasszon áldozatot. Rebekah kísérlete, hogy megvegye Matt megbocsájtását, kudarcba fullad, de izgatott lesz a Klaustól kapott váratlan hírek miatt. Amikor Stefan Klaust kérdezi Connor szándékairól, Klaus elmond neki egy régi találkozást egy csoporttal, amely erőteljes vámpírvadászokból állt, de Rebekah lesz az, aki olyan információt közöl, amely sokkolja Stefant.

04x03-The Ranger
VADNAK SZÜLETNI – Connor tovább folytatja a keresést, hogy feltárja Mystic Falls titkait és megpróbálja meggyőzni Jeremy-t, hogy dolgozzanak együtt. Dr. Fell segítségével Damon és Klaus kérdőre vonja Connort, de a dolog halálos fordulatot vesz. Elena megpróbálja a lehető legnormálisabban élni az új életét, így eltökélt szándéka, hogy befejezi az iskolát, ebben Matt és Caroline is támogatják. Rebekah az iskolában való megjelenésével nagyban megnehezíti Elena düh kontrollját, de a lány rájön, hogy Rebekah rendkívül veszélyes is lehet. Később Rebekah rájön, hogy mennyire egyedül van, ezért felkeresi Aprilt. Stefan elviszi Elenát egy izgalmas motorozásra, hogy megmutassa, az élet lehet igazán szórakoztató is. Tyler meglepetésére megjelenik Hayley, a vérfarkas, aki segített neki megtörni a Klaus iránti hűségét. A saját érzelmeiért is aggódó Elena miatt Stefan Caroline-hoz fordul egy érzelmes tanácsért.

04x02-Memorial
ÚJ VESZÉLY KÖZELEG A VÁROS FELÉ — Elena próbál megbírkózni a hullámvölgyekkel, ami a vámpírrá válás része, Stefan és Damon pedig azon veszekednek, hogy mi a legjobb neki. Damon elhatározza, hogy a maga módján segít Elenának, és megkéri, hogy ne árulja el Stefannek. Egy idegen, Connor Jordan, a városba érkezik és faggatni kezdi Forbes seriffet és Lockwood polgármestert. Connor cselekedetei hamar meggyőzik Stefant, hogy egy veszélyes vámpírvadásszal van dolguk. Jeremy és Matt meglepődnek, amikor találkoznak egy lánnyal, akit régebben ismertek, Aprillel, aki visszatér a városba és beíratkozik a Mystic Fallsi gimibe. Egy városi összejövetelen Elena kezdi elveszíteni az önuralmát, amíg Caroline közbe nem lép, és nem segít neki. Végül Damon kitárja érzéseit egy ismeretlen barátnak. Kat Graham és Michael Trevino szintén szerepelnek a részben.

04x01-Groving Pains
ELENA LEGROSSZABB RÉMÁLMA — Elena felébred a balesetét követő reggelen, és rájön arra, hogy amitől valójában rettegett, valóra vált - vámpírvérrel halt meg a szervezetében, és keresztül kell mennie egy rémes átmeneten, hogy vámpírrá változzon... vagy szembenézhet a biztos halállal. Stefan megígéri Elenának és Bonnienak, hogy mindent bevet annak érdekében, hogy kijussanak a helyzetből, de Damon dühös a bátyjára amiatt, hogy hagyta Elenát meghalni. Bonnie hatalmas árat fizet a kísérletezés miatt, hogy megpróbálja megváltoztatni Elena sorsát, amíg Damon Matten tölti ki csalódottságát és dühét. Egy kivételes, érzelmes pillanatban Rebekaht mélyen érinti Stefan és Elena egymás iránti odaadása. Végül, Young lelkész és a város tanácsa elkezdik felkutatni a vámpírokat és azok támogatóit, amely váratlan tragédiába torkollik.

3.évad


03x22-The Departed
A TITKOS HŐS – Azzal a szándékkal, hogy megvédje nővérét, Jeremy úgy dönt, hogy mindent meg fog változtatni. A jelenlegi helyzet kemény valóságában Elena az egyszerűbb életéért vágyakozik, amikor még a szülei, Grayson és Miranda, Jenna néni életben voltak és a legnagyobb problémája a Mattel való kapcsolata volt. Stefan és Damon összefognak és elhagyják Mystic Fallst egy küldetés érdekében, de ez az összefogás feloszlik, amikor Elenának szüksége van egyikükre. Caroline és Tyler egy életet megváltoztató döntés meghozására kényszerülnek. Végül Bonnie alkut köt, aminek szívszorító következményei lesznek.

03x21-Before Sunset
EGY NAP VÁMPÍROK NÉLKÜL - Klaus meg akarja valósítani szándékát, miszerint Elenával elhagyja a várost, de egy váratlan új ellenség ellenállásával találja szembe magát. Bonnie Abby segítségét kéri egy bonyolult varázsigéhez. Ahogy az események egyre inkább irányíthatatlanná válnak, Elena Tyler segítségével elszántan védelmezni próbálja Caroline-t, Damont és Stefant, miközben Bonnie és Jeremy félelmetes kockázatot vállalnak, hogy kiderítsék, hatásos-e a varázsige. Damon és Stefan egy meglepően őszinte beszélgetést folytatnak a jövőjükről.

03x20-Do Not Go Gentle
Amit a világ kínál-Alaric rátalál egy teljesen váratlan szövetségesre,aki majd elkíséri őt egy új veszélyesúton,amíg Damon és Meredith próbálják kitalálni hogy mi legyen a következő lépésük.Bonnie megkéri Jamie-t hogy kísérje el őt az 1920-as iskolai bálra,Caroline javaslatára Elena pedig Stefant hívja el.Caroline meglepődik amikor Tyler megjelenik a bálon,és készen áll arra hogy lenyügözze őt,de Klaus mindent megtesz azért hogy közéjük álljon.A táncos bál egy halálos fordulatot vesz,amikor Stefan és Damon rájönnek hogy szükségük van Matt,Jeremy és különösen Bonnie segítségére -hogy fordítja vissza a varázslatot,ami összesüket elpusztíthat.

03x19-Hearth of Darkness
TYLER VISSZATÉR MYSTIC FALLSBA - Elena és Damon elindul együtt Denverbe, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy Jeremy biztonságban van ott, és megnézni, hogy az ő különleges képességei segíthetnek-e feltárni a számukra szükséges információkat egy ősi vámpír vérvonalról. Nem tart sokáig nekik rájönni, hogy Jeremy ismét „rossz” emberekkel lóg. Stefan és Klaus egy brutális keresésére indul egy eltűnt fegyvernek. Caroline meglepődik, amikor Tyler visszatér a városba, de Tyler hamarosan rájön, hogy van valami Caroline és Klaus között. Matt keze tele van, mert próbálja Rebekah-t lefoglalni a közelgő 1920-as évek táncának szervezésével.

03x18 The Murder Of One 
Damon és Stefan egy új módszerre összpontosítanak, amely közelebb viheti őket Klaus elpusztításához, és hamar bevonják Elenát, Caroline-t és Mattet a tervbe. Miután Klaus megfenyeget valakit, aki közel áll Bonnie-hoz, a lánynak nincs más választása, mint elkezdeni dolgozni a varázsigén, amire Klausnak szüksége van. Eközben Klaus és Rebekah szeretnék, ha Finn együttműködne velük, és meg is találják a tökéletes ösztönzőt, amivel rávehetik erre, azonban Rebekah-t jobban érdekli a saját brutális terve, mellyel bosszút állhat Damonon. Stefan érzelmi kavarodása egy veszélyes összeütközéshez vezeti Klausszal, és később egy szívszorító pillanathoz Elenával.

03x17-Break On Through
CSALÁDI TÖRTÉNETEK – Egy évszázaddal azután, hogy először találkozott Damon és Sage, most a Wickery-híd felújítására rendezett ünnepségen újra összetalálkoznak. Damon meglepődik azon, miért tért vissza Sage és örömmel veszi, hogy egy szokatlan módszerrel segít Rebekah-val szemben. Abby nehezen éli meg új életét, annak ellenére is, hogy Bonnie és Caroline nagy erőfeszítéseket tesz. Amikor Damon elmondja Elenának Stefan legutóbbi küzdelmét, a lány megkéri segítsen egy barátján, annak reményében, hogy közelebb hozhatja Stefan emberségét. Végül Damon felfedez egy új titkos fegyvert és Stefan-t is beavatja.

03x16-1912
A mostani gyilkosságok Mystic Fallsban egy száz évvel korábbi bűncselekmény sorozatra emlékeztetik Damont. Visszaatekintünk 1912-be, ahol Damont a gyönyörű vámpír, Sage a létezés egy egészen új formájával ismerteti meg. Forbes Seriff figyelmezteti Damont, hogy ne avatkozzon bele a nyomozásba, de Damon meg van győződve, hogy a Seriff nem a megfelelő gyanúsított után nyomoz. Elena és Matt még a betörés módszerét is igénybe veszik annak érdekében, hogy bizonyítékot találjanak Dr. Fell bűnösségére. Csakis ő tudja miért, de Rebekah érdekelt lesz a város egyik legrégebbi területének megtalálásában. Elena végre felismeri, hogy milyen irányba változott az élete az utóbbi időben, Damon pedig tesz egy nagyon érzelmes vallomást Stefannek.

03x15-All My Children 
Miután megdöbbentő felfedezést tesz Damon legutóbbi tapintatlan viselkedéséről, Elena csalódottan rájön, hogy egyik barátja sem ért vele egyet abban az ügyben, hogy hogyan kellene reagálnia az Ősi család belső hatalmi harcára. A Bennett boszorkányokat ismét utoléri sorsuk, amikor is Bonnie és Abby azon kapják magukat, hogy egy rituálét hajtanak végre, mellyel a természet szellemeit próbálják lecsillapítani. Amikor Elijah veszélyes ultimátumot ad Damonnek és Stefannek, Elena veszélybe sodródik, és a testvérek Alaric-hoz és Meredith-hez fordulnak segítségért, amely szörnyű választás elé vezeti őket.

03x14-Dangerous Liaisons
Elenát meglepi, mikor meghívást kap egy bálba. Mikor kiderül, hogy a helyszín Klaus felújított villájában lesz, Damon és Stefan is ragaszkodik hozzá, hogy vele menjen. Matt és Caroline pedig egy nem várt csodálótól kap meghívást szintén az eseményre. Az elegáns partin Elena egy szörnyű tervre jön rá, ami rengeteg áldozatot követel majd, ezért meg kell fontolnia, kiben bízhat annyira, hogy megossza vele ezt az új információt. Caroline egy olyan oldalát ismeri meg Klausnak, melyről eddig senki nem hitte, hogy létezik. Végül az erőszakos és reményvesztettet este után Damon új módszerrel próbálkozik, hogy legyőzze Klaust.

03x13-Bringing Out The Dead
Forbes Seriff megdöbbentő dolgot árul el Alaric-nak és Elenának egy, a közelmúltban történt gyilkosság során használt fegyverrel kapcsolatban. A Salvatore testvérek egyre inkább arra törekednek, hogy végezzenek Klausszal. Stefan Bonnie-hoz és Abby-hez fordul, míg Damon egy régi ismerősének segítségével próbál kidolgozni egy tervet. A saját tervén dolgozva Klaus furcsa összejövetelt tart, melynek keretében egy újabb történetet fed fel családja erőszakos múltjával kapcsolatban, míg egy váratlan vendégnek köszönhetően véget nem ér a buli. Ez alatt Caroline szíve összetörik, mert képtelen megakadályozni egy tragédiát.

03x12-The Thise That Bind
Bonnie úgy gondolja, visszatérő álmai Klaus koporsóiról megoldást rejthetnek arra, miként pusztíthatják el őt. Álmai miatt Bonnie találkozik 15 éve nem látott édesanyjával, Abbyvel. A nő távoli farmján Bonnie és Elena találkozik Jamie-vel, akit Abby évekkel ezelőtt fogadott be. Bonnie váratlan megjelenése felkészületlenül éri Abbyt, aki mindent megtesz, hogy megmagyarázza múltját lányának. Tyler egy nem várt szövetségestől kér segítséget feladatához, aminek teljesítéséért elnyerheti szabadságát. Damont érdekelni kezdi Alaric új barátja, Dr. Fell, és Klaus tovább folytatja nem túl kellemes tárgyalását Stefannel, aki még mindig birtokolja a családját tartalmazó koporsókat.

03x11-Our Town
Bár Caroline-nak semmi kedve megünnepelni a 18. születésnapját, Elena, Bonnie és Matt meglepik egy kisebb, a szokásostól eltérő helyszínen megrendezett bulival. Damon és Stefan nem értenek egyet az ügyben, hogy miként kellene elbánniuk Klausszal, és Stefan meggondolatlanul úgy dönt, hogy teszteli saját elméletét, melynek következtében a dolgok szélsőségesen veszélyessé válnak. Bonnie aggódni kezd, amikor tudomást szerez Elenától Jeremy új terveiről. Az Alapítói Tanács ülésén Alaric összefut Dr. Fellel, aki éppen egy veszekedés közepén van az orvosszakértő ex-barátjával. Tyler megtagadja, hogy eleget tegyen Klaus legutóbbi követelésének, és meglepődik, amikor a hibrid elfogadj a döntését.

03x10-The New Deal
Mivel Stefan elrejtette a Klaus családját tartalmazó koporsókat, Klaus gyorsan erőszakhoz folyamodik, hoyg bebizonyítsa Damonnek és Elenának, hogy senki sincs biztonságban, amíg Stefan vissza nem adja, amit ellopott tőle. Tyler továbbra is megpróbál mindent kihozni új hibrid képességeiből, de szembesülnie kell tetteinek nyugtalanító következményeivel is. Egy szörnyű incidens után Elenát és Alaricot egyre jobban fogja aggasztani Jeremy biztonsága. Alaric találkozik a gyönyörű Dr. Fellel, akinek nagyon fel fogja kelteni az érdeklődését a férfi bámulatos gyógyulási képessége. Miközben egyezséget próbál kötni, Elena olyan hírekkel szolgál Klausnak, melyek sokkolják őt.

03x09-Homecoming
FELLÉP A ‘MY MORNING JACKET’ CÍMŰ ROCKEGYÜTTES – A Hazatérés napi tánc estéjén Rebecah elmondja Elenának, hogy miért olyan fontos számára ez az este, ami meglehetősen ellentmondásos érzelmeket vált ki Elenából. Carolinet és Matt-tet is sokkolja Tyler viselkedése. Az este egy szürreális fordulatot vesz, amikor Klaus nekilát megvalósítani legújabb tervét. Damon elhatározza, hogy túljár Klaus eszén, aminek érdekében belemegy egy veszélyes szövetségbe, ami végül az események ijesztő fordulatához vezet. A ‘My Moning Jacket’ nevű együttes fellép a partin.

03x08-Ordinary People
Az eredeti család:Bonnie és Elena segítségével Alaric próbálja megfejteni a legutóbbi felfedezésének az értelmét.Elena és Rebeka küzdenek a hatalmi harcért,amíg Rebeka végre felfed egy régi családi titkot,és ez ő erőszakos múltját,ami közös Klaussal és Elijah-val. Damon egy új könyörtelen móddal próbálja megtörni Stefant. Mindketten meglepődnek a váratlan szövetségesen.

03x07-Ghost World
ÉJSZAKAI MEGVILÁGÍTÁS- Mystic Falls készül, hogy megünnepeljék a hagyományos Éjszakai Megvilágítás' napját, ezalatt a várost elárasztották a halottak lelkei. Miután Damon átesik egy különösen erőszakos találkozással egy szellemmel, Bonnie segítségét kéri, hogy találja meg az okát, mitől ilyen erősek a szellemek. Elena meggyőzi Jeremy-t, hogy használja a túlvilági kapcsolatait, hogy segítsen neki egy új módot találni, amivel elérje Stefan-t, ezzel Jeremy-t egy borzalmas választás elé állítva. Végül Alaric felfedez egy régóta rejtve maradt nyomot a múltban.

03x06-Smells Like Teen Spirit
A végzős év első napján Elena, Caroline, Bonnie és Matt még mindig a történtekből próbálnak felalélni, míg Tyler úgy tűnik, egy kicsit jobban élvezi a dolgokat, mint kéne. Damont idegesíti az új vendég, és mindenkit meglep egy új diák érkezése Alaric történelem csoportjába. Matt Bonnie-tól kér segítséget, amikor rájön, hogy súlyos hibát vétett. Eközben Stefan folytatja Klaus legutóbbi megbízását. Joseph Morgan nem, Steven R. McQueen viszont feltűnik a részben.

03x05-The Reckoning
Annak ellenére ami történt,Caroline elhatározza,hogy Elenával,Bonnie-val és Matt-el együtt élvezni fogja a gólyabált,a Mystic Falls-i középiskolai tanév megkezdése előtt.(Amerikában ezt az estét-Senior Prank Night-nek nevezik). Azonban nemsokára a hivatlan vendégek jelennek meg a partin,akiknek köszönhetően az este halálos fordulatot vesz.Damon meggyőzi Jeremy-t,hogy használják az új kapcsolatát a túlvilággal,annak érdekében hogy megtalálják a módját Klaus legyőzésére.Klaus egyre inkább befolyásolja Stefant,és egyre erőszakosabb és veszélyesebb célokra használja őt.

03x04 - Disturbing Behavior 
Még mindig Chicagoban, Klaus arra használja egy régi boszorkány ismerősét, Gloriát, hogy kinyomozzanak egy hiányzó információt, ami megmagyarázza, miért nem működik a terve. Gloria varázslata érdekes részleteket fed fel az igazságról, de hamar ráébred, hogy szüksége lesz Stefan tudására is, hogy teljes legyen a kirakós. Amikor Stefan hirtelen veszélyben találja magát, meglepő segítséget kap egy szövetségestől. Eközben Mystic Falls-ban egy idegesítő új ellenség átlöki Damont a ló másik oldalára, és Damon olyat tesz, aminek következményei lesznek. Caroline a saját érzelmi gondjaival küszködik, még akkor is, amikor segít Elenának szembenézni az érzelmeivel. Jeremy rövid de zavaró áttörésen megy keresztül az egyik szellem látogatójával, de csak jobban össze lesz zavarodva, mint valaha. Végül, Bonnie-nak lesz egy különös találkozása, ami mindenkire hatással lesz.

03x03 - The End of Affair 
Klaus és Stefan megérkeznek Chicagóba, ahol Stefan újra találkozik egy vámpírral, aki még nem tette túl magát Stefanon. Egy 1920-as évekbeli chicagói visszatekintésben, Stefan szembesül egy sokkoló fejezettel a sötét múltjából. Miután Damon egy váratlan forrástól tippet kap Stefan és Klaus hollétével kapcsolatban, ő és Elena követik a nyomokat. Visszatérve Mystic Falls-ba, Tyler aggódik Caroline-ért, ezért Forbes seriffhez fordul segítségért.

03x02 - The Hybrid 
Klaus újabb terven töri agyát, amivel még több erőre tud szert tenni, de még a vérfarkas Ray Sutton közreműködésével sem megy minden úgy, ahogy azt Klaus eltervezte. Damon és Alaric vonakodva, de egyetértenek Elena új stratégiájával, hogy megtalálják Stefant, eközben Damont váratlan harcban találják egy veszélyes ellenséggel. Jeremy Matthez fordul segítségért, mert próbálja megérteni, hogy mit akarnak tőle a múltbéli szellemek. Eközben Carolinenak is szüksége van a segítségére, hogy Tyler szembe tudjon nézni az anyjával.

03x01 - The Birthday 
Elena 18.születésnapja azzal indul, hogy Caroline partit szervez neki, de Elena próbál valamilyen használható nyomot találni, hogy megtalálják Stefant. Damon is Stefant keresi és közben vigyáz Elenára, hogy bármi olyat tegyen, amivel magára vonhatja Klaus figyelmét. Eközben Klaus és Stefan egy vérfarkast keresnek, akit Ray Sutton-nak hívnak. Most, hogy már Jeremy is a Grillben dolgozik Mattel, azzal a helyzettel küszködik, hogy látja Vicki és Anna szellemeit, mióta Bonnie mágiával visszahozta az életbe. Alaric megpróbálja a tőle telhető legjobbat, hogy vigyázzon Elena-ra és Jeremy-re, míg tovább gyászolja Jenna-t. Caroline és Tyler egy váratlan kihívással néznek szembe.

2.évad


02x22 - As I Lay Dying (A gyilkos harapás)
Amíg Mystic Falls főterén az Elfújta a szél című film vetítését tartják, Damonban fel-felelevenednek Katherinenel kapcsolatos emlékei még 1864-ből, de nem tudja megkülönböztetni őket a valóságtól és Elenat volt szerelmétől. Stefan súlyos emberi élettel fizet azért, hogy megelőzzön egy tragédiát. A seriff pedig, azért hogy mindenkit biztonságban tartson, halálos hibát követ el. Valamint több mint egy élet forog kockán az áldozati rituálé kimenetelének szörnyű következménye miatt.

02x21 - The Sun Also Rises (A nap is felragyog) 
A telihold fénye alatt megkezdődik a szertartás, amely felszabadítja Klaus vérfarkas énjét. Stefan mindent megtesz azért, hogy ne Jenna legyen a feláldozandó vámpír. Bonnie és Jeremy egy olyan varázslat után kutat, amellyel meggátolhatják, hogy Elena vámpírként térjen vissza a halálból. Damon a vérfarkas harapásának egyre súlyosbodó tüneteitől szenved. Ezalatt Caroline és Matt az átváltozott Tyler elől menekülve értékelik újra kapcsolatukat.

02x20 - The Last Day (Az utolsó nap)
Damon hajlandó a végletekig elmenni azért, hogy megvédje Elenat attól, hogy Klaus rituális áldozata legyen. Ám Damon fellépéseivel Stefan cseppet sem ért egyet és emiatt egyre inkább nő a feszültség a két testvér között, hisz mindketten másként vélekednek Elena életének megmentésének módjáról. Tyler egy nyugtalanító telefonhívás után visszatér Mystic Fallsba. Mivel a telihold közeledtével az átok megtöréséhez szükséges áldozat bemutatásának elérkezni látszik az ideje, Stefan és Elena egy romantikus napot tölt együtt, ami lehet, hogy az utolsó közös napjuk lesz együtt.

02x19 - Klaus 
Stefan és Damon nem örülnek, mikor rájönnek, hogy Elena kijátszotta őket és új szövetségest találva kezébe vette a Klaus elleni terv irányítását. A testvérek között egyre jobban nő a feszültség, mert mindketten más módon védenék meg Elenat. Mind emellett Stefannak még a zavart és rémült Jennara is vigyáznia kell. Visszamenvén 1491-be megtudjuk miként ismerkedett meg Katherine Elijahval és Klaussal, valamint a holdkő átkának eredetére is fény derül. Elenat sokkolja a Klaus tervéről megtudott új információ.

02x18 - The Last Dance (Az utolsó tánc)
Amíg a suliban a ’60-as évek táncestjére készülnek, Elena zavaró üzeneteket kezd el kapni Klaustól, még hozzá igen furcsa módon. Bonnie megpróbálja meggyőzni Jeremyt arról, hogy elég erős ahhoz, hogy segítsen Elena, de a fiú Stefantól kér tanácsot. Caroline rábeszéli Mattet, hogy menjen vele a táncestre. Arra számítva, hogy Klaus megjelenik az mulatságon, Damon és Alaric, mint kísérők vesznek részt az eseményen, de Klaus bonyolult játékot űz, amivel sikerül távol tartani őket. Végül Damon új tervel áll elő, ami sokkol és egyben feldühít mindenkit.

02x17 - Know Thy Enemy (Ismerd meg az ellendéged!) 
Elena és Alaric Johnt hibáztatják, hogy Jenna teljesen összetört Isobel váratlan feltűnése miatt. Bonnie, Damon és Jeremy segítségével próbálja megtalálni a megfelelő varázslatot ősei erejének összegyűjtésére, amivel elpusztíthatják majd Klaust. A összetört szívű Caroline nem tudja mi tévő legyen Mattel? Stefan és Damon rájönnek, hogy van egy új, titkos fegyverük.

02x16 - The House Guest (A ház vendége)
Katherine egyre ügyesebben játssza Elena szerepét, ami sok gondot okoz a Salvatore testvéreknek. Ráadásul mindenkit igyekszik meggyőzni arról, hogy csupán segíteni szeretne. Stefan szeretné maga mellé állítani Dr. Martint és Lukát, hogy együtt vegyék fel a harcot Klaus ellen. A két boszorkánymester azonban veszélyesebb vizekre evez.

02x15 - The Dinning Party (Az utlosó vacsora)
Elena sötét titkokat tud meg Jonathan Gilbert naplójából Stefan múltjáról. John közbenjárása után Alaric és Jenna viszonya egyre feszültebb lesz. Damon végezni akar Elijah-val, amire egy baráti vacsora szolgáltatja a lehetőséget. Kiderül azonban, hogy az ősi vámpírokat sokkal nehezebb megölni, mint azt bárki hitte volna.

02x14 - Crying Wolf (Farkasüvöltés)
Tyler tudomást szerez a Nap és a Hold átkáról, valamint arról is, hogy ha a vérfarkasok törik meg az átkot, akkor soha többé nem kell átváltoznia. Ezért segít Julesnak és Bradynek a hasonmás felkutatásában. Elena a család nyaralójába utazik Stefannal, ahol a régi emlékeken túl egy titkos helyiségre is rábukkannak. Damon és Bonnie Elijah szándékait igyekszik kideríteni, bár mindketten más eszközökkel.

02x13 - Daddy Issues (Vérrokonság)
Tyler dühös lesz Caroline-ra, amiért hazudott neki a többi vámpírról és Mason eltűnéséről. Stefan megpróbál beszélni vele, hogy békésen oldódjon meg a helyzet, de közben Jules foglyul ejti Caroline-t, és Tylert akarja váltságdíjként. John Gilbert újbóli felbukkanása senkiből nem vált ki osztatlan örömöt, kiváltképp Elenából nem. A kettejük közti viszony egyre feszültebbé válik.

02x12 - The Descent (A lejtő)
Stefan-nak megvannak a saját elképzelései Elena új tervéről a jövőt illetően. Eközben Damon megpróbálja megtudni az igazságot Jules-ról , és megkéri Elenát, hogy tartsa a szemét Rose-on, ez a helyzet azonban váratlanul veszélyessé válik. Caroline és Matt megpróbálnak őszinték lenni az érzéseiket illetően egymással, és Tyler reakciója Caroline nagylelkűségére igazán meglepi a lányt... Damon szenved, hogy elrejtse az igazi érzéseit, amikor egy élet-halál szituációba kerül - nehezebben megy, mint várta. Minden megváltozik, amikor valaki meghal.

02x11 - By The Light Of The Moon (Holdfény)
A telihold közeledtével Caroline segít Tylernek felkészülni az átváltozásra amit már nem tud elkerülni. Amíg Stefan és Katherine játszadoznak egymással, addig Damon és Alaric gyanakvóan figyeli az új idegen, Jules feltűnését Mystic Fallsban, keresve az eltűnt barátját, Masont. Elena aggódik Jeremy és barátai miatt, akik vállalták, hogy megvédik őt bármitől. Bonnie és Luca egytt dolgoznak egy varázslaton, és eközben megtartják egymás titkát mások előtt. Végül, Elijah váratlanul megjelenik egy olyan ajánlattal, ami megváltoztathat mindent.

02x10 - The Sacrifice (Az áldozat)
Elena úgy dönt, hogy a saját kezébe veszi az ügyet, és csábítóan ösztönzi Rose-t hogy segítsen neki. Amikor a dolgok váratlan fordulatot vesznek, Rose Damont hívja, hogy bánjon el a tervvel, amit Elena mozgásba lendített. Jeremy vakmerő kísérletével, hogy segítsen Bonnie-t helyrehozni, a holdkő olyan életveszélyes helyzetbe sodorja, ami Stefant is rákényszeríti, hogy veszélyes vízre evezzen. Bonnie és Luka közelebbi kapcsolatba kerülnek. Tyler megmutatja Caroline-nak a Lockwood pincét, ahol Caroline olyan felfedezést tesz, ami mindkettőjüket halálra rémíti.

02x09 - Katerina (Ötszáz év menekülés)
Elena megtudja, hogy Klaus, a legöregebb vámpír van a nyomában. Úgy dönt, hogy megkérdezi Katherine-t az igazságról, míg Caroline eltereli Stefan figyelmét. Kiderül, hogy Katherine hogyan vált vámpírrá, és hogy miért kell menekülnie immár ötszáz esztendeje. Eközben Damon és Rose megpróbálják felkutatni Klaust. A Jeremy és Bonnie közt alakuló kapcsolatra pedig látszólag rossz hatással van a rejtélyes új tanuló, aki most költözött a városba.

02x08 - Rose
Stefan és Damon Elena elrablóinak nyomába ered, méghozzá Bonnie útmutatásának segítségével. Az Elenát foglyul ejtő, több, mint ötszáz éves vámpírok, Trevor és Rose elmagyarázzák, hogy a Katherine és Elena közti hasonlóság korántsem véletlen, és fontosabb szerepet játszik, mint azt bárki is gondolta volna. Rose azt is elárulja, hogy kik az ősi vámpírok, és hogy miért fenyegeti Elena életét komoly veszély.

02x07 - Álarcosbál 
Katherine üzenetet küld Stefannak és Damonnak, hogy a Lockwood család álarcosbálján adják neki a holdkövet, különben mészárlásba kezd. A Salvatore fivérek úgy érzik, itt a lehetőség, hogy egyszer és mindenkorra végezzenek Katherine-nel. A megigézett Matt mindent elkövet annak érdekében, hogy Tyler megölje. Eközben Elena igyekszik kimaradni mindenből, de a rejtélyes részletek csak nem hagyják nyugodni.

02x06 - B terv
Jeremy elmondja Damonnek, hogy mit tudott meg a holdkőről. Stefan és Bonnie segítségével elrabolják Masont, hogy kiderítsék, hová rejtette őt. Stefan és Elena továbbra is titkolják viszonyukat, de ők is tudják, hogy ez nem mehet így a végtelenségig. Eközben Caroline anyjával való kapcsolata rendeződni látszik, de vajon hihet-e neki, mikor azt mondja, megőrzi a titkát?

02x05 - Ölve vagy halva 
A történelmi társaság jótékonysági napján Mason Lockwood elárulja Forbes seriffnek, hogy Damon és Stefan Salvatore vámpírok, és sikerül is őket csapdába csalni. Forbes seriff aonban nem csak róluk szerez tudomást. Eközben Tyler elmondja Jeremynek, hogyan válhat vérfarkassá.

02x04 - Keserédes emlékek
Stefan elhatározza, hogy keményebb eszközökhöz nyúl, hogy kiszedje Katből, miért is jött vissza a lány Mystic Falls-ba. A vallatás során megdöbbentő mozzanatokkal szembesül az 1864-es vámpírirtással kapcsolatban. Damon, aki már tudja, hogy Mason vérfarkassá változott a holdtöltekor, egyedi praktikákkal próbálja meg kiiktatni őt, de azzal kell szembesülnie, hogy Mason erősebb és agyafúrtabb, mint hitte.

02x03 - Holdtölte
Elena, Damon és Alaric elmennek a Duke Egyetemre, hogy Isobel kutatási anyagai között próbáljanak választ találni a Lockwood család körüli rejtélyes eseményekre. Amikor az erdei tónál rendeznek összejövetelt a fiatalok, Stefan döbbenetes dolognak lesz szemtanúja Masonnel kapcsolatban, és Tyler is gyanítani kezdi, hogy Mason nem mindenben az, akinek mondja magát.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése