Színészek

(Ez a rész folyamatosan bővül.)

Nina Dobrev
(Elena Gilbert/Katherine Pierce)


Teljes név: Nina Constantinova Dobreva
Született: 1989. Január 09.
Születési hely: Sofia, Bulgária
2 éves korában költöztek Torontóba, Kanadába. Azóta folyékonyan tud beszélni bolgárul, franciául és angolul. is.
Édesapja számítógépes szakember. Mikor beiratkozott a  Dean Armstrong Színészképző iskolába egyre több tehetségkutató kezdte el felfedezni tehetségét. 2008-ban hagyta ott az egyetemet, hogy a színészettel foglalkozzon. 

Először még csak modellkedett,majd egyre több filmben szerepelt. Első jelentősebb szerepe A Degrassi Gimi című sorozatban volt 2006-ban. Később filmszerepeket is kapott: Ártatlanul vádolva, A költő, Ne kiálts vérfarkast, stb. 2009-ben megkapta Elena Gilbert szerepét a The Vampire Diaries-ben. 2011-ben A szobatárs című filmben játszott együtt Katerina Graham-mal, a Vámírpnaplós kolléganőjével. Szinkronhangként szerepelt a MadagaszKarácsony című mesefilmben is.

Apróságok:
-Kedvence a dobozos hal és a kukorica.
-Az Audi álmai autója.
-Kedvenc földrésze Ausztrália.
Ian Somerhalder
(Damon Salvatore)


Teljes név: Ian Joseph Somerhalder
Született: 1978. December 08.
Születési helye: Covington, Louisiana állam.
10 és 13 éves kora között modellkedett, majd mikor 13 évesen szülei elváltak ő édesanyjával maradt.

Modellkedése miatt több helyen is őt keresték. Rengeteg helyre eljutott a fotózások alkalmaival.1988-ban kapott először szerepet egy filmben, melyből a jelenetét később kivágták. Később szerepet kapott a Lost című sorozatban is. Innentől kezdve több munkát is kapott, majd 2009-ben nekiadták a szexi vámpír, Damon szerepét a még most is futó, The Vampire Diaries című sorozatban. Ennek hála rajongótábora is jelentősen megnőtt!:)

Az állatkínzás ellen van,és rengeteg jótékonysági alapítványt támogat. Létrehozta sajátját is, az Ian Somerhalder Foundationt, amellyel a környezetszennyezés és az állatkínzás ellen harcol.

Azt nyilatkozta még régebben, hogy ha nem színész lenne, akkor tengerbiológus. Imádja az állatokat.

Apróságok:
-Elsőként Ian-t választották be a Lost szereplői közé.
-Kedvenc vámpírunk eléggé tisztaságmániás, ugyanis van hogy naponta 3-szor is lezuhanyzik.
-Vegetáriánus.Paul Wesley
(Stefan Salvatore)


Teljes név:  Paul Thomas Wasilewski
Született: 1982. Július 23.
Születési helye: New Brunswick

Szülei még születése előtt Amerikába költöztek, Lengyelországból. Gimnazista korában kapta meg első szerepét és ekkor is váltott iskolát. Két húga van és egy nővére. Két nyelven beszél: angolul és lengyelül. Fiatalabb korában évente Lengyelországba utazott egy időre. Szülei engedélyével hagyta el az egyetemet, hogy a színészettel foglalkozzon.

 2005-ben változtatta a nevét Paul Wesley-re,azért hogy könnyebben megjegyezhető legyen. Több sorozatszerepet kapott; mint például: Army Wives, 24, Pimaszok, Smallville.  2009-ben kapta meg a nagysikerű The Vampire Diaries című sorozat egyik főszerepét. Azóta is az állatvéren élő Stefan Salvatore-t alakítja. Érdekli az írás és a rendezés is.

2011-ben összeházasodott Torrey Devitto-val,akivel úgy tűnik,idén(2013) elválnak.

Apróságok:
-Szereti a hokit.
-Saját magát elég romantikusnak tartja.:)

Candice Accola
(Caroline Forbes)


Teljes név: Candice Accola
Született: 1987. május 13.
Születési hely: Orlando, Florida állam.

Édesanyja háztartásbeli,édesapja szívsebész. Van egy öccse.
Középiskolás éveiben egy időre LA-be költözött. Nemsokára aláírta első lemezszerződését is.
Első szerepe 2007-ben volt, a Pirate Camp-ben. Sok filmben és sorozatban is vendégszerepelt, és egyszer a Hannah Montana-ban is feltűnt háttérénekesként. 2009-ben beválogatták a  The Vampire Diaries sorozatba.

Candice több jótékonysági szervezetet is támogat, sorozatbeli kollégájával Ian Somerhalder-el együtt.
 Egy darabig együtt volt kollégájával; Steven R. McGueen-el. Jó barátságban van Nina Dobrevvel (Csak mint a sorozatban is.).

Apróságok:
-Szeret vásárolgatni.
-Példaképe Amy Adams.
-Kedvenc TV sorozatai közé tartozik a Dexter.

Katerina Graham
(Bonnie Bennett)


Teljes név: Katerina Alexandra Graham
Született: 1989. szeptember 05.
Születési hely: Geneva, Switzerland

Hat évesen kapta meg első reklámszerepét. Később televíziós sorozatokban is szerepet kapott, mint például a Lizzie McGuire és az Isteni Sugallat. Kat színészkedett, táncolt és énekesnőként is dolgozott. Számos sorozatban kapott szerepet. pl.: CSI, Narancsvidék, Hannah Montana, Már Megint Malcolm. Tánctudása miatt videoklippekben is megmutathatta tehetségét. 

2009-ben kapta meg Bonnie Bennett szerepét a The Vampire Diaires című sorozatban. Ezen kívül szerepelt együtt Leighton Meester-rel a The Roommate-ben, és 2011-ben ő játszotta a főszerepet a Honey című táncos filmben is. 2012-ben jelent meg a Put Your Graffiti On Me című dala, és innentől kezdve rajongótábora is egyre nőtt. 

Apróságok: 
-Szabadidejét szereti a strandon tölteni.
-Rajong Los Angeles-ért.
-Szerepelt Justin Bieber és Usher közös klipjében 2010-ben.

Steven R. McGueen
(Jeremy Gilbert)


Teljes név: Terrence Steven McGueen
Született: 1988. július 13.
Születési hely: Los Angeles, Kalifornia

Fiatalon kezdett el harmonikán játszani. Nagyszülei is színészek voltak. Első szerepét a Threshold című sorozatban kapta, 2005-ben. Ezek után még több szerepet kapott többek között a Club Soba című rövidfilmben, a Minutenem-ben, illetve visszatérő karakterként volt jelen az Everwood-ban. Az áttörést azt hozta számára mikor 2009-ben megkapta Jeremy Gilbert szerepét a Vámpírnaplók-ban, ami azóta is fut. A sorozat forgatása miatt költözött ekkor Atlantába. 2010-ben játszott a Piranha-3D című horrorfilmben is.

A színész több harcművészetben is jártas. Szeret hokizni, lovagolni és kick-boxolni is. Egy darabig együtt volt a Caroline Forbes-ot alakító Candice Accola-val kapcsolatuk mégsem tartott sokáig.

Apróságok:
-Első csókját ötödikes korában kapta.
-Keresztfia a népszerű hokijátékosnak, Luc Robitaille-nek.
-Kedvenc sorozata a Dexter.

Zach Roerig
(Matt Donovan)


Teljes név: Zachary George Roerig
Született: 1985. február 22.
Születési hely: Montpelier, Ohio, USA

Szülei emlékműkészítők voltak. Eleinte a családi vállalkozást követte, csak ezek után kezdett el érdeklődni a színészet iránt. Miután befejezte a középiskolát New York-ban ment, hogy megpróbálkozzon építeni karrierjét.

Első szerepét az Esküdt Ellenségek című sorozatban kapta, 2004-ben. Ezek után láthattuk az As The World Turns-ben ahol 2 évig alakította karakterét. Feltűnt a The Prince-ben, a Tie A Yellow Ribbon-ban, illetve a The Guilding Light-ban is kapott egy mellékszerepet. 2009-ig a One Life To Life-ban kapott egy jelentősebb szerepet, de igazán nagy ismertségre akkor tett szert mikor megkapta Matt Donovan szerepét, a The CW vadonatúj sorozatában, a The Vampire Diaires-ben.

Apróságok:
-A színészet előtt modellkedett is.
-A középiskolában futballozott.
-Van egy nála 4 évvel fiatalabb húga, Emily.

Joseph Morgan
(Klaus Mikaelson)


Teljes név: Joseph Martin
Született: 1981. május 16.
Születési hely: London, Egyesült Királyság

Gyerekkorában családjával Swansea-ba (Wales) költöztek. Miután elvégezte az iskolát, 11 évvel később tértek vissza a brit fővárosba.

A Hex című sorozatban kapta meg legelső jelentősebb szerepét, de elég sok sorozatban vendégszerepelt is. Részt vett a Mansfield Park című filmben, majd 2010-ben  Ben Hur szerepét is megkapta. A siker akkor ért el leginkább hozzá, mikor az akkor már futó The Vampire Diaires című sorozatban ő alakíthatta az ősi vámpír, Klaus Mikaelson szerepét, majd a testvérsorozat, a The Originals egyik főszerepét is bezsebelte. (A karaktere ugyan az maradt.)

Karrierje sosem állt le, hisz szerepelt a Warhouse és az Open Grave című horrorfilmben, illetve az Immortals-ban is. A színészt a boldogság is megtalálta, és 2014-ben megkérte Persia White színésznő kezét, akivel a Vámpírnaplók forgatása alatt ismerkedett össze.

Apróságok:
-Ismertetőjegyének göndör fürtjeit tartják.
-Megváltoztatta a nevét Morgan-ra.
-2012-ben az egyik filmjének forgatása miatt Budapesten is tartózkodott egy ideig.


Claire Holt
(Rebekah Mikaelson)


Teljes név: Claire Rhiannon Holt
Született: 1988. június 11.
Születési hely: Brisbane, Queensland, Ausztrália

Ausztráliában tanult, diplomát pedig 2005-ben, Toowong-ban kapott. Ezekben az időkben számos sportot űzött, melyekből kitűnő eredményeket ért el.

Első szerepét a Disney csatorna sorozatában kapta meg, a H2O-Egy vízcsepp elég-ben alakította Emma Gilbert szerepét. Már ekkor összebarátkozott Phoebe Tonkin-nal. Első filmszerepét a Hírnök: A vég kezdete című horrorban kapta. Ezek után részt vett a Bajos csajok 2-ben is. 

2011-ben kapta meg a The Vampire Diaires szöszi ősi vámpírjának szerepét, Rebekah Mikaelson-t. Ekkor annyira felfigyeltek rá, hogy még a Pretty Little Liars-ben is játszhatott egy rövidebb időre. Nem sokkal később, csak mint Joseph Morgan ő is szerepelt a még mindig futó spin-offban, a The Originals-ban, ugyan azzal a karakterrel mint az az anyasorozatban. 

Apróságok:
-Benne volt a The Madden Brothers-We Are Done című klipjében.
-Fekete övet szerzett Tae-Kwon-Do-ból.
-Szeret futni és zongorázni.


Daniel Gillies
(Elijah Mikaelson)


Teljes név: Daniel Gillies
Született: 1976. március 14.
Születési hely: Winnipeg, Manitoba, Kanada

Új Zélandon nőtt fel. Miután befejezte tanulmányait a Southwell Iskolában, a Hamilton Fiúiskolába járt.
Első szerepét a Street Legal című sorozatban kapta, ekkor indult el karrierje.

Szerepelt a Spiderman 2 című filben, majd vendégszerepelt az NCIS-ben is. Mikor 2010-ben megkapta Elijah Mikaelson szerepét a Vámpírnaplók című sorozatban, hirtelen felfelé lendült karrierje. Így nem is volt kérdéses mikor 2013-ban ő is ott lehetett a The Originals szereplőgárdájában. A Saving Hope sorozatban is alakít.

Apróságok:
-Édesapja gyermekgyógyász.
-Feleségével, Rachael Leigh Cook színésznővel 2004-ben házasodtak össze.
-Van egy kislánya akit Charlotte Easton Gillis-nek neveztek el.


Nathaniel Buzolic
(Kol Mikaelson)


Teljes név: Nathaniel David Buzolic
Született: 1983. augusztus 04.
Születési hely: Sydney, Ausztrália

Nagyanyja azután emigrált Ausztráliába, miután nagyapja kommunistákat ölt meg a Jugoszláv Szocialista Köztársaságban. Gyermekkorában élt-halt a kosárlabdáért, azonban 9 évesen baleset érte és egy ideig hanyagolnia kellett a sportot, amíg meg nem gyógyult. Ekkor kezdett el színészkedni.

Első szerepe 2002-ben az Otthonunk című ausztrál sorozatban volt, mint Paul Chalmers. 2008-ban vált híressé ausztráliaszerte, amikor is megkapta az Out of the Blue című drámasorozatban Paul O'Donnell szerepét. Itt összesen 50 epizódban szerepelt. 2009-ben jelentkezett Stefan Salvatore szerepére a CW új sorozatába, a The Vampire Diaries-ba, de végül nem ő kapta meg a szerepet. A sors 2012-ben újra a CW-höz, onnan is a Vámpírnaplókhoz vitte, hiszen itt kapta meg debütáló szerepét, mint Kol Mikaelson.

2013-ban a Vámpírnaplók testvérsorozatot kapott, amely a The Originals címet viseli, amiben ő is szerepet kapott. Az itteni karaktere, Kol Mikaelson saját websorozatot kapott, amely 2014. november 17-én startolt, összesen 4 epizód készült belőle, valamint The Originals: Awakening néven futott.

Apróságok:
- Szívesen lenne operatőr.
- Szabadidejében szeret fotózni.
- Van egy tetoválása.
- Kedvenc színészei: Heath Ledger, Leonardo DiCaprio, Johnny Depp.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése