2013. április 25., csütörtök

4. ÉVAD: MI VAN MÉG HÁTRA? - INTERJÚ CAROLINE DRIES-ZAL!

Már csak négy epizód van hátra a The Vampire Diaries negyedik évadából, de még így is temérdek kérdés várja, hogy megválaszolják. Elena visszakapja emberiségét? Silas a világunkra szabadítja örökre a halott természetfelettieket? És mi lesz az Eredetiekkel, ha megkapján önálló sorozatukat? A válaszokért Caroline Dries-hoz, a sorozat egyik produceréhez mentünk el.

 Mire számíthatunk az évad hátralevő részében?
 Jelenleg a finálét forgatjuk, melyet Julie Plec és jómagam írtunk. Büszkék vagyunk arra, ahogyan az évadot kezdtük – a 4.01 és a 4.02 -, ahogyan egy mitológiával alapoztuk meg: a mészárlás, valamint a vadászok. Minden történik tovább, halad előre, ahogyan a szereplők eljutnak az érettségiig. Valahogyan meglepetést kellene okoznia számunkra a finálé, de dolgoztunk ezen, gondosan felépítettük az évadot.

 Egyre közelebb kerülünk az érettségihez. Meglátjuk Silas más oldalait is, elkezdjük jobban megismerni őt, mint ellenség. Nagy meglepetésekre kell számítani Bonnie-val és a varázserejével kapcsolatban, amitől egyenesen meg leszünk döbbenve, úgy hiszem. Látni fogjuk Elijah és Katherine további kapcsolatát, mely egyfelől mégis tökéletesen érthető. A kapcsolatuk kicsit még fejlődni fog, s megtudunk pár dolgot Katherine háttértörténetéből. Aztán ott van Elena, aki szívtelen lotyóként próbálta megölni legjobb barátnőjét. A fiúknak pontot kell tenniük az mondat végére, mert Elena a legroszabb rémálmává fog válni. Ezen a ponton valahogy Elena válik az évad ellenségéve. Szóval a Salvatore testvéreknek muszáj megtudniuk, meddig tudnak elmenni Elenával, s minden erejükkel azon lenni, hogy visszakapcsolja a lány az érzéseit. Ez hatalmas megterhelést jelent számukra, hiszen arról a nőről van szó, akit mindketten szeretnek. Hogyan veszik rá, hogy visszakapcsolja érzéseit?

 Volt egy dolog a báli epizódban, melyet megemlítettek, mégpedig azt, hogy Elena érzéseket mutat a félelem és fájdalom irányába. Számíthatunk arra, hogy a fiúk még a sz*rt is kikínozzák belőle? 
Igen. A legkevésbé szép módon. Ez az a pont, amikor felismerik – s amit a nézők látnak is majd -, hogy Elena mennyire erős karakterként és ellenségként is, mert képes ellenállni a kínzásnak. A kínzás ráadásul a fiúkra is érvényes, hiszen mindketten szeretik Elenát. A lány él is ezzel a dinamikával. Ha azt hiszitek, Elena egy gonosz lett, ő még gonoszabbá fogja formálni magát. Az évad végére meg fogjuk találni a módját, hogy azt az Elenát láthassuk, akit megismertünk. Végül, meg kell válaszolni a gyógyír kérdését – mert még mindig nem került elfogyasztásra. S ha Elena vissza is változna Elena Gilbert-té, az érzelmeivel és az emberiségével együtt, a kérdés ott motoszkálna a fejünkben: valósak voltak az érzései Damon iránt vagy az egész a kötődés műve? Még mindig szereti Stefan-t? Ezekre a kérdésekre kell megkeresnie a választ, mely egy nagy érzelmi utazást jelent számára az évadban.

 A Vámpírnaplókban sosem féltek kiírni főszereplőket, ezt láthattuk az idő múlásával. Mindenki túl fogja élni az évadot, akik nem haltak meg a báli epizódban?
 Sajnos nem. Minden nem klappolhat! Mindig van valaki, aki meghal.

 Van egy dolog, amit imádok a Vámpírnaplókkal kapcsolatban, mégpedig azt, hogy ”realisztikus”, abban az értelemben, ellentétben más TV sorozatokkal, hogy nem mindenki éli meg a nap végét. Nem mindegyikőjük kerül ki a saját, szorult helyzetéből. Szerintem ez is egy fő ok, ami miatt a nézők mindig kíváncsiak a folytatásra. 
Igen, valóban így van. Amit észrevettem, mikor elkezdtem dolgozni a sorozaton, hogy az éltetője az egésznek az igazságban rejlik. Az igazság egy csúnya, kényelmetlen hely. Elfutni előle, belesétálni: s ezekből születnek a legjobb sztorik. Ezért is gondolom, hogy Damon-t többször emlegetik, mint a többieket, mert ő nem fél kimondani igaz dolgokat. Bántóak, de ez teszi őket sokkolóva is.

 Mit mondhatsz a The Originals című epizódról, amely a héten kerül levetítésre? 
Hasonló a Vámpírnaplókhoz, de egy egészen új világ tárul elénk, mert most New Orleans-ben leszünk. Teljesen más rezgése, saját szereplőgárdája van. Szó szerint arra kényszerít, hogy megnézd. Úgy érzem jól lett megírva, s mindezek mellett még érdekes is a történet.

 Ha a The Originals önálló sorozat lesz, kapunk majd crossover epizódokat?
Igen. Tervben van az is, hogy készítsünk crossover epizódokat. De erre most még az elején nem kerül sor. 

A Vámpírnaplók már megkapta ötödik évadának berendelését. Elkezdétek már körmölni a forgatókönyveket? 
Tudjátok, hogy mi lesz a bandával, miután leérettségiztek? Igen. Annak ellenére, hogy végeztünk a negyedik évad megírásával, ezt az újat afféle „Vámpírnaplók kiképzőtábornak” nevezzük. Leültünk az írók szobájában, s most, hogy nem kell a telefonhívásokra válaszolgatni, valamint forgatókönyveket körmölni, így az egész napunk arra megy rá, hogy kitaláljuk a következő évad nagy ötleteit. Ez az, amit mostanában csinálunk. Új történéseket akarunk megálmodni. Elena főiskolára megy, ami nagy dolog számára, de ugyanúgy meg akarjuk tartani őt Mystic Falls-ban is. Damon nyilvánvalóan nem megy egyetemre, de Caroline, Bonnie és Elena szobatársak lesznek. Azt akarjuk, hogy a történetszálak összefussanak, s nem csak azt, ami a főiskolát érinti.

 Sok sorozat megküzd azzal a nehézséggel, ahogyan a megszokott csapatot átülteti középiskolából főiskolára. Nem aggódtok emiatt? Úgy értem, a Vámpírnaplókban már rég túlléptünk a középiskolán. Érzésem szerint, ahogyan kezeltük a sorozatban a középiskolát, ugyanúgy járunk el a főiskolával is. Nem fognak minden ötödik percben az iskolapadban ülni, s ennek mi túlságosan is a tudatában vagyunk. Azt akarjuk elérni, hogy újnak és frissnek érezzék a nézők az ötödik évadot. Elena élete is egy új helyen fog folytatódni. Ezért is szeretjük a főiskolát, mint témát. Amit viszont nem, hogy egyes emberek ott tartózkodnak, a többi pedig teljesen máshol. A kihívás az lesz számunkra, hogy a történetszálak összeérjenek, s együtt haladjanak tovább.

Forrás: http://vampire-d.net/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése